zondag 27 juli 2014

Laatste dagen Canada Van de Rocky's over Okanagan Valley en dan verder naar Manning en zo terug naar waar alles begon

Het werd een stormachtige nacht met meerdere onweders. Maar we hadden geluk, Yoho national ¨Park werd gespaard. We braken onze tent op en reden naar Glacier NP en Revelstoke NP. Maar dit werd een regendag zonder grootste uitzichten maar wel ideaal om onze terugtocht naar Vancouver aan te vatten en wat km te vreten die je anders op een mooie dag zou moeten doen. We reden naar het zuiden in de hoop om daar de zon te vinden in het warmste stukje West Canada: De Okanagan valley. Onderweg zagen we vooral omgewaaide bomen en electriciteitsdraden die ze aan het herstellen waren. In Okanagan Valley: er wordt veel over geschreven en gesproken maar ik zou er niet graag verblijven... druk en eigenlijk in vergelijking met de rest van Canada niet mooi. Dus maar verder koersen terug naar het Westen. Richting Manning Provincial Park tussen de eindeloze dennenwouden en hogere bergen. We verwennen ons aan het einde van de dag met een Inn, lekker indisch eten en een hottub :-) De dag erna kamperen we 60 km verderop aan het lightning lake in manning Park. Fris is het er maar de zon breekt volop door en we maken een wandeling tussen bergweiden zalig mooie bloemen en zicht op besneeuwde bergen in Canada en USA. Mooi zalig wandelen en genieten van zuivere berglucht. Het wildlife kruist regelmatig ons pad en we genieten hier volop van onze laatste dag kamperen, met kampvuur, kampvuurspelletjes, marshmellows en de schitterende sterrenhemel met de duidelijk zichtbare melkweg. 

De dag erna beslissen we om verder te rijden naar Vancouver. Een beetje moeilijk om daar logies te vinden op een zaterdag, maar uiteindelijk lukt het toch en kunnen we nog volop genieten van English bay, Stanley park, en downtown Vancouver. 

Vandaag net voor het vertrek naar de luchthaven hebben we nog genoten van de zondagse sfeer van kitsilano district met de vele parken en leuke shops. 

En nu wachten op de luchthaven








Geen opmerkingen:

Een reactie posten