donderdag 18 juli 2013

Theater van de natuur: de poëzietrap naar de zomer










 
 
Vandaag een dagje rust in het westerkwartier van Nederland. We maken onder een stralende zomerzon een  uitstap naar Westerwolde. Een mooi bos-, veen- en weidegebied langs  de kronkelende oevers van de Aa. Waar de waterjuffers en zwarte heidelibel met dit warme weer uit hun cocon kruipen en hun vleugels ontvouwen in het zonlicht. Waar een 15 tal Nederlandse dichters hun trap naar het theater van de natuur hebben gemaakt en waar je kan verpozen op een zalige marmeren bank. Mooi, MOOI, MOOOOI.

In Sellingen kopen we bij de knuffelbakker de lekkerste koffiekoeken van dit kwartier die we oppeuzelen midden in de heide op een boogscheut van de reuzachtige hoeves die Drenthe rijk is.  We zien in de verte een ree de weg oversteken en voelen hoe de hitte over de heide speelt.

Spelen doen we op de camping, met een heuse kanowedstrijd waar wij Belgen toch maar mooi de 2de tijd veroveren vooraleer we in een 2e ronde roemloos met onze kano kapseizen maar zo wel voor de nodige fun hebben gezorgd J

Een diep blauw meer wacht op ons om ontdekt te worden en op het witte strand genieten we van zuiderse temperaturen vooraleer in de avond af te zakken naar Sellingen voor een gastronomische maaltijd met Vlaamse frietjes en heerlijke ijsjes J En met de vlucht van de buizerd nemen we afscheid van dit mooie gebied.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten